Nettbutikken/kassen er nå stengt
Kontakt oss gjerne
Vi hjelper deg 🖤
Til kassen
Totalt: 0

Logg inn

Handlekurv / 0 produkter

Handlekurven er tom

Usikker på hvor du skal starte?
Se våre nyheter
TOTALT 0,-

Finnes det trygg plast?

Slik ser BPA ut..

Slik ser BPS ut..

 

Agent M - sjekker alt for deg!!

Det øverste bildet er den kjemiske forbindelsen BPA og den under BPS. (Bildene sier ikke meg så mye, men jeg har lest meg litt opp på plast).

Plast til å drikke av, plast til å ha mat i, plast til å oppbevare mat i. Det er ikke hyggelig det jeg finner.

Jeg gjør mitt beste for å sjekke kildene på det jeg leser. Det skal ikke bare være noe en privatperson mener eller tror.

For en stund tilbake så kom jeg over en test hos Forbrugerkemi.dk Forbrugerkemi er en frittstående organisasjon i Danmark, men mottar statlig søtte for å informere forbrukere om vår kjemiske hverdag. Jeg anser Forbrugerkemi som en seriøs aktør. Testen var om "trygge" drikkeflasker og matbokser.

Forbrugerkemi.dk er dessverre nedlagt, men erstattet av Forbrugerrådet Tænk Kemi

Testen var en av de mest omfattende jeg har sett, derfor bestemte jeg meg for å spørre de som har sammenfattet undersøkelsen om de også hadde sjekket om drikkeflaskene og matboksene var fri for BPS. (Bisphenol S).

Jeg har tidligere nevnt at BPS har økt i bruk i Europa etter at BPA ble forbudt i tåteflasker til baby/barn. De som lager rapporten, teller kun det som blir brukt i produksjon i Europa og ikke det som blir importert av ferdige varer..

Jeg sendte en mail til Forbrugerkemi for å spørre dem. Dette var ganske tidlig i August.

Dette er det jeg spurte om:

Dit spørgsmål

Hei, jeg ser deres undersøkelse : 

http://www.forbrugerkemi.dk/kemi-i-din-hverdag/born-og-babyer/skolestart/Skolestart-uden-visse-problematiske-stoffer/drikkedunke-uden-visse-problematiske-stoffer-liste-over-gode-valg-2013/drikkedunke-uden-visse-problematiske-stoffer-liste-over-gode-valg-2013/ 

PS! Lenken over virker ikke lenger - da forbrugerkemi.dk er lagt ned.

men er disse drikkedunke også uten BPS (Biphenol S)? BPS har overtatt mye av bruken av BPA og er minst like farlig. 

Er drikkedunkene i plastic uten problemtatiske stoffer totalt, eller er det kun sjekket for BPA, PVC og Phthalates ? 

Vennlig hilsen Monica

Jeg fikk aldri svar så jeg tenkte ja ja..får bare fortsette å grave da.. Så fikk jeg svar! 

 

Dette svaret sier jo alt. Det er godt mulig at det er problematiske stoffer i de fleste plastdrikkeflasker, og de færreste vet om det.

Jeg eller mitt barn skal ikke drikke av plastflasker som er hormonforstyrrende, kan gi bystkreft, kan skade fertiliteten, eller gi barn økt risiko for overvekt.

Jeg vil gi dere ett nytt blogginnlegg senere i denne uken om hvordan du kan leve med minst mulig plast. Det er nemlig ikke helt enkelt, plast er over alt. Og om å kjenne din plast. Så følg med.

Dropp plast - Glass og stål, er så mye bedre!

 

 

Kommentarer