Babyer i dag har allerede en hel masse kjemikalier og miljøgifter i kroppen når de blir født. Mye har blitt bedre, men trenger vi å gjøre det værre?

En god del av produktene til baby, barn og voksne som selges på superen, eller på apotektet, eller parfymerieriet inneholder problematiske stoffer. De fleste som har barn i dag har fått med seg Paraben.

Les mer om Paraben og skaden Paraben kan gjøre hos Grønn Hverdag.

Men det er ikke bare Paraben som kan gjøre skade. Man må jo være kjemiker eller forsker for å forstå innholdsfortegnelsen på en del kosmetikk. Alt fra håndsåpe til shampo og fuktighetskremer har så rare, merkelig og skremmende innholdsfortegnelser. Jeg har til tider slått opp hvert eneste ord bak på en tube eller flaske hos Google.

Du kan bruke denne listen fra Grønn Hverdag for å bli litt klokere i jungelen av merklige ingredienser.

Liste over uønskede kjemikalier

Jeg har fått meg noen overraskelser. Produkter jeg trodde var trygge og som kanskje til og med fremstod som både grønne, økologiske eller sunne var nettopp IKKE det.

Spesielt går SLS - Sodium Lauryl Sulfat igjen i nesten alt man kan kjøpe. Også de såkalte "trygge" produktene. Og når det er sagt er SLS ofte utvunnet fra Palmeolje. Vi tror jo at i Norge har vi utryddet bruken av Palmeolje. Det har vi ikke. Ikke hvis du sjekker kosmetikken din. SLS er også kjent for å "åpne" opp huden din slik at de andre stoffene i produktene du bruker lettere trekker inn i huden. Den såkalte "Coctail-effekten".

NRK har også skrevet en god artikkel om kosmetikk. Se opp for stoffer som siloksaner og triklosaner..

 

Sjekk denne lille filmen og få en bedre forståelse av sannheten om kosmetikk. Produkter vi ofte bruker hver dag!! 

 

Produktene fra Maria Åkerberg er 100% økologiske. Grønn hverdag går god for produktene. Det jeg finner mest fantastisk med Maria Åkerberg produktene er at de dufter himmelsk i tillegg til å være trygge.

En nybadet baby lukter deilig nybadet og ikke harsk klissete olje.

I tillegg er ingrediensene i Maria Åkerberg produktene som er listet opp bak på flasken forståelig!!! Hver eneste ingrediens er oversatt hvis den har ett litt merkelig teknisk navn. Takk Maria!!! Endelig slipper man å slå opp alle disse merkelige ordren på Google. Her slipper jeg å føle meg lurt av ett "liksom trygt slagord" eller utseende. This is the real thing..

Maria Åkerberg produktene er produsert i Sverige, det er vel så kortreist som vi i Norge kan få tak i gode kvalitetspodukter som dufter nydelig og er 100% økologiske.

Agent M fører Maria Åkerberg produkter til baby og barn. Produktene kan trygt brukes av voksne også. Hvis du ønsker å vite hvor de fører Maria Åkeberg produkter til voksne nærmt deg, kan du bare kontakte monica@agentm.no så vil jeg hjelpe deg å finne en forhandler.

Du kan sjekke utvalget av baby/barnepleie produkter her hos Agent M

 

 

 

Tilbake