Dropp plastikk - Glass er fantastisk!

Jeg kan aldri gå tilbake til å drikke av en plastflaske. Jeg klarer ikke lukten av den varme plastikken fra drikkeflasker vasket i oppvaskemaskinen.

Jeg har begynt å lese og prøve å finne ut av hva plast er. Det ser ut for meg som all plast som produseres i dag ikke holder mål som mat og drikkeoppbevaring. Aller værst er plastikk som du varmer opp.

1. Dersom din drikkeflaske lukter sterkt av plastikk - KAST den. Den inneholder mest sansynlig så mange kjemikalier at du ikke vil tro det om du fikk den undersøkt.

2. BPA free ?.. Det er bare tull. BPA Bisphenol-A er en hardner i plasten som er klar og ikke avgir mye lukt eller smak. Dersom du varmer opp en flaske som er laget med BPA vil den avgi kjemikalier som ikke er bra for deg.

Her kan du lese mer om selve BPA stoffet: 

Er det farlig - Om BPA

BPA er forbudt i tåteflasker til baby, men er det helt sikkert at barn over tre år tåler BPA så mye bedre enn en baby? Hva med en liten ti åring? Og hva med oss tåler vi det helt fint? BPA er satt i sammenheng med overvekt, brystkreft, hormonforstyrrelser, nedsatt fruktbarhet for å nevne noen. Men hjelper det med plastikkdrikkeflaske uten BPA?

Sjekk denne artikkelen: 

Hjelper det å forby BPA?

I USA har de nå funnet ut at der BPA er fjernet er stoffet BPS ofte lagt til.. Bisphenol-S. Surprise?..Og hva tror dere, er BPS bedre enn BPA? Sjekk denne artikkelen her: 

Fremdeles kjemikalier i BPA frie produkter

3. Hvis du mot formodning er veldig knyttet til plastdrikkeflasken din etter å ha lest alt dette (hvis du kom gjennom alle linkene) og bare MÅ ha de. IKKE vask de i oppvaskemaskinen men vask for hånd. I oppvaskemaskinen er plasten varm så utrolig lenge av gangen. Varm plast slipper flere kjemikalier. Når du vasker for hånd må du gjerne bruke varm vann. Det er varigheten av varmen som gjør at plasten slipper flere kjemikalier. Du har gjerne ikke lyst å vaske opp for hånd... ?

Da vet dere det; Varm mat - Varm drikke - Varm oppvaskemaskin = IKKE for plastflasker eller andre plastdingser for hverken mat eller drikke. Kaffe nytes best i ett alminnelig kurs eller i ett gjenbrukbart krus. (Sjekk Joco koppene).

4. Ikke bruk vannflaskene din fra superen, bensinstasjonen eller kiosken på nytt igjen. De er ment til engangsbruk og ikke flergangsbruk. Når de gjenbrukes slipper flaskene flere kjemikalier.

5. Synes du glassdrikkeflasken er dyre? Den dyreste flasken jeg har koster 269 kr når den ikke er på salg. Akkurat nå får du den til 215 kr. Det er ca 10 vannflasker fra bensinstasjonen eller kiosken. Kjøper du så mange vannflasker på ett år?

Sannheten om flaskevann

Jeg kjøper aldri vann lenger.. Jeg har med meg. Alltid!! Hvis du fremdeles synes det er for dyrt med glassdrikkeflaskene... Bruk ett syltetøyglass som du rengjør og tapper vann på. Det kan fint drikkes av det også. Lifefactory flaskene er bare litt kulere å se på og tåler mye bedre støt.

6. Synes du flaskene er for tunge når de er lagd av glass? Jeg bærer mine lett med meg.. Den største av flaskene fyller jeg først opp med vann på treningssenteret når jeg kommer frem. Det gjør jeg uansett på alle flasker av typen Flip-Cap da de har litt lettere for å åpne seg nede i en sekk eller bag. Eller jeg bærer flasken i hanken. Det går helt fint - jeg har ikke pådratt meg skulderskader ennå.

7. Må du bite i din flaske for å få ut en dråpe med vann? Det slipper du på alle Lifefactory sine flasker. Her er det fri flyt fra enten stor åpning, eller passe stor åpning fra Flip-Cap lokket. Dette gjelder også for barneflaskene. Det er ikke naturlig for barnet å bite eller suge veldig hardt fra en flaske for å få veske etter at det er avvent på tåteflaske.

 

Trenger du mer informasjon eller flere argumenter eller rett og slett noen opplysninger om flaskene?

Kontakt Agent M - monica@agentm.no

Tilbake

Kommentarer